Анализатор: Apple Watch 2 със SIM карта идва до края на годината

До появата на Apple Watch все още остава цял месец, но не е изключено още преди 2015 г. да е изтекла, на пазара да се появи негова втора и усъвършенствана версия.

 

Това твърди анализаторът Тимъти Аркури от Cowen&Co, според когото Apple ще пусне нова ревизия на своя умен часовник още преди 2016 г., която той условно нарича Аpple Watch 2.0

 

Нещо повече, той предполага, че новата джаджа вече няма да има нужда от постоянна връзка с iPhone, за да реализира пълния си потенциал, тъй като в самия часовник ще има слот за SIM карта.

 

„Имаме нови сведения, че вероятността да видим Аpple Watch 2.0 по-късно тази година е голяма, както и че той няма да изисква връзка с iPhone за пълната свързаност“, казва Аркури.

 

Според него следващият Аpple Watch ще бъде първото устройство на Аpple, което ще ползва OLED дисплей, изработен от Samsung. В анализа си той споменава и OLED дисплеи за iPhone, но уточнява, че това най-вероятно ще стане „след няколко години“.

 

По-нататък в анализа си Аркури описва проблемите, пред които са изправени тайванските производители, които трябва да снабдяват Аpple. Според скорошни слухове, процентът на Аpple Watch моделите, които имат някакъв дефект е неприемливо висок, което е доста неприятна перспектива за Аpple предвид, че компанията вече е поръчала 3 милиона броя от устройството, които трябва да са готови за премиерата на 24 април.

 

„Нашите данни показват, че до юни от Аpple Watch трябва да са произведени поне 6 милиона бройки, като в момента Аpple работи с Foxconn, за да подобри качеството на снабдяваните материали, а в същото време се опитва да разкрие и паралелна верига за снабдяване“, посочва в анализа си представителят на Cowen&co.

 

Join In The Fun, Leave A Comment!