До няколко години половината от печалби на Acer може да идват от облачни услуги

Тайванската компания Acer очаква през следващите няколко години да настъпи сериозна трансформация в начина, по който тя реализира своите приходи.

 

Според нейния основател Стан Ших, в период между 3 и 5 години се очаква голям бум в развитието на т.нар. ВYOC (Bring your own cloud) бизнес, който съответно може да носи над 50 процента от приходите на Acer.

 

„Имайки предвид, че в момента сме петият най-голям производител на компютри в света, РС бизнесът на Acer отговаря за над 90 процента от приходите и печалбите ни. В близко бъдеще обаче очакваме стабилно повишаване на дела на облачните услуги“, казва Шин.

 

„Прогнозата ни е, че година и половина, след като BYOC започне да носи печалби, техният дял ще възлиза на 10 процента от общите печалби. След това най-много до 5 години облачните услуги имат потенциала да носят повече от половината ни печалби“.

 

Основателят на компанията обаче е категоричен, че това по никакъв начин няма да стане за сметка на изоставяне на РС бизнеса и Acer ще поддържа неговото ниво на сегашния си капацитет.

 

„Търсенето на BYOC услуги до момента надхвърля възможностите ни и затова трябва допълнително да се развиваме в тази насока. BYOC поддържа както бизнес комуникациите, така и идеята за умния дом и умния автомобил, а също и здравеопазването“, завършва основателят на компанията.

 

Join In The Fun, Leave A Comment!