Лаптопите на Toshiba ще бъдат поддържани по-добре в Linux ядро 3.20

Следващата версия на ядрото на Linux, която идва под номер 3.20 (или 4.0 – това ще реши гласуване на потребителите, след като Линус Торвалдс предложи те да определят поредния номер), ще предложи по-добра поддръжка и нова функционалност за лаптопи на японската компания Toshiba.

 

Най-напред, драйверът Toshiba ACPI (toshiba_acpi) ще се приближи още повече като функционалност до своя Windows вариант. Така той вече ще поддържа функцията USB Sleep & Charge, която позволява да зареждате през лаптопа друго външно устройство като смартфон или таблет, докато самата машина не е пусната.

 

Ще бъдат прибавени още опциите USB Sleep, когато лаптопът работи на батерия, USB Rapid Charge и USB Sleep & Music, както и поддръжка на Panel Power On, активиране и деактивиране на USB 3.0 порт, поддръжка на функционални клавиши и др.

 

Новата версия на този APCI лаптоп драйвер, създадена специално за хардуера на Toshiba, е претърпяла и доста други дребни настройки и оптимизации.

 

На свой ред, драйверът за лаптопи на Samsung (samsung-laptop) и този на серията ThinkPad на Lenovo (thinkpad_acp) също ще бъдат оптимизирани с други функции.

 

Join In The Fun, Leave A Comment!