Лаптоп на Toshiba издържа два дни без зареждане благодарение на Broadwell

Toshiba е готова да се притече на помощ на всички онези потребители, изпитали ужаса батерията на техния лаптоп да свърши в най-неподходящия момент.

 

Това става благодарение на добавянето на новите процесори Intel Broadwell, които компанията ще включи в своите бизнес модели преносими компютри.

 

Както вече съобщихме, Portégé Z30, Tecra Z40 и Satellite Pro R50-B вече могат да се възползват от допълнителните възможности на петото поколение Intel Core процесори, които повишават както мобилността, така и живота на батерията.

 

Най-добре личи това в Portégé Z30, чиято батерия вече ще може да издържа не 13.5 часа, а цели 17 часа. Не много по-назад е Tecra Z40, чиито живот на батерията също се увеличава от 10.5 на 15 часа. Това не е всичко, тъй като дори Satellite Pro R50-B, който досега не се считаше за особено издръжлив лаптоп, вече може да предостави до 8 часа живот без презареждане.

 

Добавянето на Broadwell чиповете означава, че Portégé Z30 и Tecra Z40 могат да издържат до два пълни работни дни, без да се налага да търсите зарядно устройство и контакт. Toshiba се надява, че това ще направи двата модела още по-популярни сред професионалистите и бизнесмените, които са постоянно в движение.

 

Първоначално Portégé Z30 и Tecra Z40 бяха обявени през октомври 2013 г. и са насочени именно към бизнес потребители от висок клас. На свой ред, Satellite Pro R50-B е предназначен най-вече за малкия и средния бизнес, който търси надеждна и достъпна машина. В резултат на това, повишеният живот на батерията превръща този лаптоп в още по-привлекателно предложение.

 

Join In The Fun, Leave A Comment!