През Facebook Messenger вече могат да се пращат пари

Facebook добави нова функционалност към своето приложение Facebook Messenger, която позволява на приятели да си изпращат пари с негова помощ.

 

Парите, изпратени през комуникационното приложение, ще се появят в банковата сметка на съответния потребител, като това става между 1 и 3 дни от извършването на транзакцията.

 

Потребителите на Facebook Messenger, които искат да се възползват от тази функционалност, трябва да получат специален PIN номер за акаунта си, като онези, които са с iOS устройства, могат да използват логване с TouchID, за да засилят допълнително сигурността.

 

Социалната мрежа използва собствена система за разплащания, за да обработва транзакциите, която е в употреба още от 2007 г. Досега обаче тя се ползваше най-вече за плащания от рекламодатели, както и за различните онлайн игри в мрежата. Към момента Facebook вече обработва поне 1 милиона разплащания всеки ден.

 

„Предлагането на сигурни плащания винаги е бил основен приоритет за нас. Използваме защитена система, която криптира връзката между потребителя и Facebook, както и информацията за банковата карта, която се съхранява при нас“, казва социалната мрежа по повод новата функционалност.

 

Facebook обещава, че екип от специалисти по онлайн сигурност следи непрекъснато транзакциите през Facebook Messenger и че тези плащания се случват в независима среда, която е отделена от останалите части на Facebook.

 

Join In The Fun, Leave A Comment!