Тест показва, че процесорът на новия MacBook изостава изненадващо

Оставяйки настрана иновативното USB Type-C решение, изчислителната мощ на процесора е на път да се превърне в основното притеснение, когато става въпрос за лъскавия нов MacBook на Apple.

 

Оказва се, че ранен 64-битов бенчмарк тест на Geekbench, пуснат на базовия MacBook, който разполага с Intel Core M-5Y31 процесор на 1.1GHz (Turbo Boost функция до 2.4GHz), отчита резултат от 1924 пункта за едно ядро и 4038 пункта в по-комплексния тест за всички ядра.

 

Разглеждайки базата данни на Geekbench се оказва, че 13-инчовият MacBook Air от 2011 г. с двуядрен процесор Intel Core i7-2677M, клокнат на 1.8GHz, е постигнал резултат от 2314 пункта на теста ма едно ядро и 4646 на теста за всички ядра.

 

Това означава, че поне на базата на резултатите от тестовете на Geekbench, старият лаптоп се оказва с добър процесор спрямо предстоящия.

 

Малко след като станаха достъпни, тестовете бяха премахнати от сайта и сега могат да се отворят само през кешираната от Google версия.

 

Важно е да отбележим, че Geekbench не взима предвид графичното представяне, изготвяйки своите тестове. С Intel HD 5300 и по-бърза флаш-базирана памет, новият MacBook почти сигурно ще се окаже по-бърз в други тестове от MacBook Air и неговата Intel HD 3000.

 

Новият MacBook е в продажба от 10 април, като се предвижда и по-мощна версия на модела с 1.2GHz CPU (Turbo Boost до 2.6GHz).

 

Join In The Fun, Leave A Comment!