Този умен часовник иска да замени компютъра, таблета и смартфона

Технологията е страхотно нещо, но не Ви ли се струва, че понякога трябва буквално да жонглирате с прекалено много джаджи?

 

Един умен часовник обаче иска да замени всичките Ви устройства – както компютъра, така и мобилните джаджи като смартфони и таблети.

 

Neptune Hub представлява носима технология, която съчетава мощен процесор и смартфон функционалност, побрани на китката Ви, като освен това има и възможността да проектира всичко на допълнителен дисплей в случай, че се нуждаете от по-голям екран.

 

 

Проектът вече започна да набира средства през сайта за финансиране IndieGoGo и в момента компанията зад него вече планира още периферни устройства, сред които 10-инчов таблетен екран с Bluetooth клавиатура, безжични Bluetooth слушалки, които имат функцията и на захранващ кабел и HDMI стик, подобен на Chromecast, който може да се включи в монитор, лаптоп или телевизор.

 

Идеята зад всичко това е, че всъщност се нуждаете от едно умно устройство – Neptune Hub на Вашата китка, като всичката останала периферия Ви дава възможност да използвате по най-различни начини джаджата, която върви с Android.

 

Засега основните недостатъци са свързани с това колко живот може да се извлече от батерията от 1000mAh, както и това дали 64GB място за съхранение, които Neptune Hub има, ще са достатъчни за повечето потребители.

 

Компанията предлага Neptune Hub, 5-инчов джобен екран, 10-инчов дисплей, клавиатура, слушалки и HDMI стик на цена от 600 долара, която по-късно може да се увеличи. Очаква се комплектът да стане комерсиално наличен през януари 2016 г.

 

Join In The Fun, Leave A Comment!