Хуманоиден робот на Toshiba започва работа в голям магазин в Токио

Toshiba е на път да промени начина, по който роботите участват пълноценно в ежедневния живот, след като компанията обяви, че ще постави свой хуманоиден робот в един от най-големите универсални магазини в Токио.

 

Наречен Аико Чихира, роботът има вид на жена и може да общува с клиентите както на японски, така и с жестове. Той ще бъде поставен на едно от гишетата на магазина, за да помага на гостите в търсенето на продукти.

 

Роботът е създаден с идеята да прилича, говори и движи по начин, който максимално наподобява човешко поведение. Аико може да мига, да се покланя и когато говори, устните се движат по съвсем естествен начин. Лицето му е програмирано да пресъздава поредица от човешки изражения. Toshiba описва андроида като „приятелски настроена млада жена“, която може да отвръща на поздрави, да отговаря на въпроси и да дава обяснения.

 

Досега роботът бе показван по време на различни изложения и технически конференции, но това е първият път, когато ще бъде поставен в реална ситуация и ще общува с живи хора. Андроидът бе обявен за пръв път на Ceatec 2014 в Япония.

 

Join In The Fun, Leave A Comment!