Acer представи най-бързият до момента хромбук

Acer America анонсира предстоящата поява на нов преносим компютър с ChromeOS, който компанията рекламира като „най-бързият комерсиално достъпен модел в бизнеса“.

 

Захранван с Intel Core i5 процесор, новият Acer C910 Chromebook действително изглежда като лаптопът с най-мощен процесор, използван до момента в ChromeOS машина. Неговият чип е нисковолтовият Intel Core i5-5200U, който иначе е далеч от стандартите за производителност, но за този тип лаптопи се очертава като най-бързият на пазара.

 

 

Acer C910 Chromebook е машина, „идеална за хора, които разглеждат, редактират, създават и споделят съдържание както онлайн, така и офлайн“, казва компанията.

 

Лаптопът има 15.5-инчов дисплей, който може да бъде Full HD (1920×1080) или HD (1366х768). И двете опции имат покритие, което не отразява светлината. С тегло от само 2.1 килограма, Acer твърди, че машината е създадена не само за скорост, но и за портативност. Батерията ѝ може да издържи до 8 часа, а връзката с интернет става през 802.11ac WiFi модул, като в допълнение се поддържа и Bluetooth 4.0.

 

За включване на различни външни устройства са предвидени по един USB 3.0 и един USB 2.0 порт, както и един HDMI порт. Оперативната памет е 4GB RAM, а мястото за съхранение е 32GB.

 

Ако тези технически параметри Ви звучат познато, това е така, защото новият модел е базиран на Acer Chromeboоk 15. Acer C910 Chromebook е замислен като бизнес-ориентиран лаптоп и поради това има по-изчистен дизайн и по-пъргав хардуер.

 

Новият лаптоп трябва да бъде на пазара от началото на април, като препоръчителната цена на производителя е 499 долара, което е със 150 долара повече от Acer Chromebook 15.

 

Join In The Fun, Leave A Comment!