AMD се надява, че Windows 10 ще даде тласък на РС пазара през 2015 г.

Изпълнителната директорка на Advanced Micro Devices Лиса Су изрази надеждата си, че появата на новата операционна система на Microsoft по-късно тази година ще има силно положително влияние върху пазара на настолни и преносими компютри.

 

Според нея, РС пазарът си остава непредвидим и ще продължи да бъде такъв поне през първата половина на годината. След това обаче, премиерата на Windows 10 ще промени нещата.

 

„Трудно е да предвидим кога пазарът ще се нормализира, но се приготвяме за значително по-добра втора половина на годината, когато десктопите и лаптопите с Windows 10 ще започнат да се появяват на пазара“, изтъкна Су.

 

Windows 10 трябва да стане достъпна през лятото за потребителите в 190 държави и ще има версии на 111 езика. Microsoft обяви новата си операционна система през септември миналата година.

 

„Всички ние се надяваме, че пускането на Windows 10 ще бъде сериозен стимул за пазара“, изразява увереността си шефката на AMD.

 

Оглавяваната от нея компания обяви по-ниски от очакваните приходи за първото тримесечие на годината – вместо 1.05 милиарда, колкото предричаха анализаторите, AMD регистрира 1.03 милиарда долара приходи. Компанията е вторият най-голям производител на РС процесори в света и един от двамата големи производители на видео карти. Освен това, нейни чипове се намират в новите конзоли PS4 и XBOX One.

 

„Имаме значителен технологичен капацитет и IP, за да стъпим здраво на пазара“, завършва Су.

 

Join In The Fun, Leave A Comment!