ASUS обяви новата геймърска машина ROG GR8S

Тайванската компания ASUS анонсира появата на нова геймърска машина, която ще излезе под нейната специализирана марка Republic of Gamers.

 

Конфигурацията с името ROG GR8S е част от т.нар Steam Machines – мощни и затворени геймърски конфигурации, които работят със SteamOS и са проектирани по идея на компанията за РС игри Valve.

 

ROG GR8S е призована да осигури на геймърите изключителна производителност в едно компактно шаси от 2.5 литра. Машината се отличава с атрактивен дизайн, който я прави особено подходяща за всекидневната, където да изпълнява ролята на своеобразна конзола, свързана към HD телевизор.

 

Благодарение на мощния Intel Core i7 процесор и видео картата Nvidia Geforce 9-Series, ROG GR85 е в състояние да подкара на най-високи настройки дори и най-тежките компютърни игри. Оперативната памет, с която машината разполага, може да бъде от 4GB до 16GB, а опциите за съхранение включват HDD диск с капацитет 500GB или 1TB или вариант за по-бързия SSD диск с капацитет от 128GB до 512GB.

 

Компютърът поддържа 4К/Ultra HD резолюция и е снабден с HDMI и DiplayPort за връзка с HD телевизор. Той е оптимизиран за онлайн гейминг чрез наличието на Intel Gb LAN с 802.11ac Wi-Fi за максимално висока скорост при игра в мултиплейър.

 

По отношение на звука, ROG GR8S осигурява съраунд аудио с помощта на SupremeFX, а компонентите ѝ да подбрани така, че да минимизират електромагнитните смущения, които иначе могат да влияят на качеството на звука.

 

Друго особено предимство на системата, е че за разлика от повечето Steam машини, тази има известни възможности за ъпгрейд.

 

Цената на Asus ROG GR8S започва от 700 долара.

 

Join In The Fun, Leave A Comment!