Asus обяви своя нов ултрабук ZenBook UX305 с Intel Core M

Тайванската компания Asus обяви ново попълнение в нейната серия изключително тънки ултрабук модели ZenBook, което идва под формата на модела UX305.

 

Най-интересната негова характеристика е включването на съвсем новия Intel Core M процесор, който бе обявен в самия край на миналата
година.

 

Intel Core M е първият ни поглед към архитектурата Broadwell и се създава с изключително ефективния 14nm FinFet производствен процес. Той трябва да е между 2 и 3 пъти по-мощен от мобилния Qualcomm Snapdragon 805 и изглежда в състояние да предложи доста добра производителност на Asus ZenBook UX305, който освен това се отличава с особено тънките и леките си габарити.

 

Самият ултрабук тежи едва 1.2 кг. и е с „дебелина“ почти незабележимите 12.3 мм. Той разполага с 13.3-инчов IPS дисплей с мултитъч и резолюция от 1920х1080. В него са събрани 8GB RAM памет, както 128GB SSD диск. Батерията е 45W и Asus счита, че е в състояние да осигури до 10 часа работа на модела.

 

По отношение на свързаността, машината разполага с три USB 3.0 порта, единият от които поддържа Asus Charge Plus технологията за бързо зареждане на смартфони. В комплекта е включен и mini Display Port-VGA адаптер.

 

Asus ZenBook UX305 върви с Windows 8.1, има клавиатура с подсветка и предлага аудио с качеството на Asus SonicMaster, което е подсилено с технология на Bang&Olufsen.

 

Началната цена на Asus ZenBook UX305 в български левове ще е около 1700 лв.

 

Join In The Fun, Leave A Comment!