ASUS обяви ултракомпактния геймърски десктоп ROG GR6

С появата на платформи като Steam и Origin, РС геймингът набира сериозна скорост и след като софтуерът вече е изпипан, идва ред на производителите на хардуер, които да се включат в новата тенденция за стилни и компактни геймърски компютри.

 

Поредното предложение в тази насока идва от ASUS, чието геймърско подразделение Republic of Gamers обяви новия ултракомпактен геймърски десктор ROG GR6.

 

 

Зад това име се крие доста добър компютър с много компактни размери, създаден преди всичко с мисъл за почитателите на копютърните игри. Според ASUS, основните фактори, които са взети предвид при дизайна на машината, са нейният опростен характер и лесната ѝ употреба. В изключително малкото шаси са побрани пето поколение процесор Intel Core i5, 8GB DDR3 RAM памет (с опция за ъпгрейд до 16GB)и видео карта NVIDIA GeForce GTX 960M. Въпреки, че това не е върхът на десктоп хардуера, техническите характеристики със сигурност са от много високо ниво. Освен това компанията е положила усилия и при дизайна на самата кутия, за да предостави много добър звук, както и ефективна охлаждаща система.

 

Компютърът работи с Windows 8.1, а Steam Big Picture Launcher е предварително зареден. ASUS предлага и внушителните 100GB място за съхранение в своята облачна услуга WebStorage, както и абонамент за HomeCloud, за да имате достъп до ROG GR6 отвсякъде.

 

За удоволствие на геймърите, в комплекта влизат още мишката ROG Gladius и механичната клавиатура М801. Специално мишката заслужава особено внимание, тъй като има 6400DPI оптичен сензор.

 

При всичките тези технически характеристики, единственото нещо, което все още не се знае, е цената на ROG GR6.

 

Join In The Fun, Leave A Comment!