Cyanogen и Microsoft сключиха стратегическо партньорство

Известната със своя едноименен Android ром компания Cyanogen ще започне да го предлага с предварително заредени приложения на Microsoft.

 

Това е възможно благодарение на ново „стратегическо партньорство“, което не е изключено да се развие и отвъд споделянето на мобилни приложения.

 

За момента известни програми като Skype, OneDrive, OneNote, Outlook, Bing и Microsoft Office ще бъдат поставяни предварително във всички версии на Cyanogen OS. Microsoft поясни още, че ще стартира създаването на „пълна интеграция“ за своите приложения под тази Android разновидност, което означава, че всички те ще могат да работят свързани помежду си в рамките на платформата.

 

„Искаме да предоставим нашите приложения на всеки един потребител и да дадем възможност на хората да ги използват пълноценно във всички аспекти на ежедневието. Това партньорство с Cyanogen представлява поредната важна крачка към реализирането на амбицията ни“, казва изпълнителният вицепрезидент на Microsoft Пеги Джонсън.

 

Наскоро Microsoft дори закупи малък дял от Cyanogen така, че съвместното им партньорство изглежда като естествено продължение на близките им отношения. Освен това, подобен ход е от голямо значение за Cyanogen, тъй като компанията напоследък се опитва да изгради нов и по-делови имидж, който да я разграничи от досегашния ѝ образ на колектив от хакери и модъри. В тази връзка, Cyanogen наскоро сключи подобно партньорство с Qualcomm и смени логото си.

 

„Хората по цял свят използват операционната система на Cyanogen и популярните услуги на Microsoft, за да работят пълноценно със своите мобилни устройства“, добавя изпълнителният директор на Cyanogen Кърт МакМастър.

 

Join In The Fun, Leave A Comment!