Dell Inspiron N7010

Dell Inspiron N7010 е е един великолепен, бюджетен ноутбук, който би могъл да ви свърши доста полезна работа, каквато и да изискате от него. Той е чудесен заместител на домашния компютър, с голям и хубав екран, както и един прекрасен хардуер, благодарение на който, ще можете да играете най-новите касови игри, които заливат пазара. Този страхотен лаптоп дори е много по-бърз от голяма част от по-скъпите му роднини.

Дизайнът е изчистен и семпъл. Гланцираната повърхност изглежда добре, но е пръв приятел на мазните отпечатъци. Тази серия лаптопи, е известна с богатата си цветова гама.  Този тук можете да го срещнете в черна, синя или червена рокля. Корпуса изглежда солиден и би трябвало да е такъв, тъй като на гърба на машината, все пак пише Dell.

Дисплея е 17.3 инчов и притежава HD+ резолюция от 1600х900 пиксела. Има WLED подсветка, която заедно със силната яркост, се опитва да спомогне работата на пряка слънчева светлина, но заради гланцирания дисплей, това си остава леко непосилна задача. И все пак, благодарение на него получавате, по-остри и наситени цветове. Притежава технологията TrueLifeTM. Аудиосистемата е SRS Premium Sound, което ще рече само едно – идеален звук.

Клавиатурата е безшумна и комфортна. Има си и numpad в цял размер. Част от бутоните й стават мултимедийни, след натискане на Fn бутона. Тъчпада се старае да не изпъква много на фона. Повърхността му е приятна на допит и прецизна.

Батерията и теглото са стандартни, съответно 2.9кг с 6-клетъчна литиево-йонна батерия, издържаща до 3 часа.

Стандартните за Dell портове и устройства присъстват и тук, а тоест : DVD Super Multi оптично устройство, HDMI, 4 USB порта, Bluetooth, 1.3 мегапикселова уеб камера, с микрофон и 7in1 четец за карти.

Процесора е Intel Pentium P6200 и е двуядрен. Всяко едно от ядрата му, има по 2.13GHz работна честота и по 1.5МВ кеш. Много добър процесор,  идеално вписващ се в представите ни за геймърска конфигурация.

Оперативната памет е доста силна. Тя е 4GB, DDR3 и работи на 1066MHz. С такава RAM можете да забравите за всякакви проблеми. И сега и след година, пак ще ви е напълно достатъчна. Е да де, това важи за средния потребител, който не използва тежки програми за изчисления.

Твърдия диск е доста твърд. Той е 640GB, което  като твърдост може да се оприличи на камък, плуващ в море от пластмаса. А случая наистина е такъв, тъй като този хард е по-голям от тези на повечето конкурентни лаптопи. В момента най-силните представители са с по 750 и 640GB, и  докато вторите са сравнително рядко срещани, то първите са изключително редки.

И можем да завършим обзора на хардуерната конфигурация, с една превъзходна видеокарта. Името й е ATI Mobility Radeon HD 5470. Този геймърски графичен процесор от среден клас, е един от първите, ако не се лъжа и първия дори, който беше пуснат на пазара с directX 11 поддръжка. Има 1GB собствена памет, което би трябвало да ви бъде напълно достатъчно за гейминг и дизайнерска работа. Много мощна видеокарта.

Много добър, а и евтин вариант, за нов компютър вкъщи. Определено си струва да се премисли внимателно закупуването му.

Join In The Fun, Leave A Comment!