Dell Vostro 3450


Vostro 3456?                                                                                     

Dell наскоро опресниха линиите си и добавиха някои нови модели. Един от тях е този тук – Vostro 3450. Той е подобрена версия на всички предишни модели, притежава хардуер по последен писък на модата, прекрасен дизайн, матиран дисплей, удобна клавиатура и голям списък с портове. Подходящ е за дизайнери, които обичат да играят игри през свободното време, както и за геймъри, които предпочитат лаптопа да има професионален и висококачествен вид.

Дизайн

Дизайнът е елегантен и стилен, и изглежда доста професионално. Повърхността е матирана и приятна на допир, и предпазва от отпечатъци и замърсявания. За разлика от 3350, 3550 и 3750, при 3450 огъвания и луфтове не се забелязват, освен при клавиатурата, която може да се огъне под по-силен натиск. Корпусът е изграден от пластмаса и алуминий. Предлага се в сребристо и червено.

Дисплея е 14 инчов и притежава резолюция от 1366х768 пиксела. Както можеше да се очаква от подобен лаптоп, повърхността е матирана, за да не събира отражения, при работа навън. Екрана остава видим дори на пряка слънчева светлина, но яркостта е едва 230 нита, въпреки LED подсветката. Хубаво щеше да е, максималната яркост да беше по-голяма, тъй като така ще си напрягате зрението по-малко. Ъглите на виждане са малко над стандартните, но контраста разочарова със съотношение 150 към 1.

Клавиатуарата притежава прекрасен дизайн и удобни бутони, с размери 14х14мм. Те са ясно отделени един от друг, което прави интуитивното им намиране по-лесно, а и не допуска натрупване на излишен стрес в пръстите. Бутоните са нископрофилни, безшумни и с къс пружинен път. Numpad липсва, но пък някои модели са с LED подсветка. Тъчпада е голям (84х41мм) и удобен, притежава приятна матирана повърхност и добри мултитъч умения. Двата му бутона са лесни за натискане и приятни за работа. Тъчпада и клавиатурата са оградени от метални рамки, които освен че очертават размерите им (при тъчпада върши страхотна работа), допринасят и за красотата им, тъй като внасят полъх на качество и лукс.

Батерията е 6-клетъчна литиево-йонна и е стандартно срещана при този клас лаптопи. Тя издържа до 3 часа живот, в режим на леки и средни натоварвания, на едно презареждане. Теглото от 2кг, е просто великолепно, като се имат предвид параметрите на лаптопа.

Списъка с портове и устройства е много дълъг. Той съдържа в себе си имена, като : DVD Super Multi оптично устройство, 8in1 четец за карти, 34mm ExpressCard слот, HDMI, eSATA, Bluetooth, 3 USB порта (2 от тях са от новата версия 3.0), 2 мегапикселова уеб камера, четец за пръстови отпечатъци и микрофон.

Хардуер

Ние от notebook.bg ви предлагаме Dell Vostro 3450 с 2 опции за централен процесор. Едната е опция се нарича Intel Core i3-2310M, а другата Intel Core i5-2410M. И двата процесора са двуядрени, имат по 1.5МВ кеш на ядро и споделят технологията HyperThreading, която позволява на процесорите да се справят с повече задачи едновременно. Ядрата на i3-2310M са с по 2.10GHz тактова честота. Двете ядра на i5-2410M в стандартно състояние работят на 2.30GHz, но при необходимост, технологията TurboBoost може да ги овърклоква до 2.9GHz, за определен период от време.

Оперативната памет е 4GB, DDR3 и работи на 1333MHz. Идеален размер за RAM памет. Дори в последно време взе да става стандартен, за новите лаптопи.  Дали ще ползвате нотбука за игри, или пък за работа, няма значение. Тази оперативна памет ще ви бъде достатъчна и за двете…едновременно.

Твърдия диск е цели 750GB, което го прави един от най-големите в този ценови обхват. Честно казано, не разбирам за какво им на офис средите, огромни 750GB-ови твърди дискове. Макар че при този модел положението е по-различно, тъй като е подходящ и за геймърските среди.  Dell Vostro V131 е с подобен хард диск, но пък няма…

…брутална геймърска видеокарта с 1GB, DDR3. А този тук има, и видеокартата се нарича ATI Radeon mobility HD 6630. С този графичен процесор, нямате поводи за притеснение, че някоя игра или програма няма да ви тръгне. HD 6630 поддържа directX 11 и 5та версия пиксел шейдъри.

Dell Vostro 3450, може отсега нататък спокойно да бъде наричан Vostro 3456, защото ние от notebook.bg му даваме и една 6-ца от нас.

Join In The Fun, Leave A Comment!