Dell Vostro 3550

…за бизнеса с любов…                                                                    

Двете имена Dell и Vostro предвещават професионално направен компютър, с перфектни бизнес възможности и висококачествена изработка. И 3550 е точно такъв. Матиран екран, матирани повърхности, брутален централен процесор и отличен списък с портове и устройства, ни очакват в наследника на 3500. Vostro 3550 е подходящ за хората от малкия и среден офис, както и същевременно за домашния потребител, който е готов да отдели повечко пари, но с идеята да се сдобие с качествен лаптоп. Е да, малко са, но ги има и такива.

Дизайна лъха на професионализъм и класа. Сребристи алуминиеви рамки са обградили клавиатурата и тъчпада. Черната матирана повърхност е заляла целия лаптоп, включително екрана. Това е добре, тъй като предпазва от отпечатъци и замърсявания. Освен стандартните черни модели, ние от notebook.bg ви предлагаме и ноутбук с червени панели. Корпусът е доста солиден и трудно поддава на огъвания.

Дисплея е 15.6 инчов, което предполага и резолюция от 1366х768 пиксела. Както всеки останал бизнес ноутбук и 3550 притежава дисплей с ограничени ъгли на виждане и нисък контраст. Както всеки друг подобен екран обаче, и този тук е с матирана повърхност, която намалява отраженията и стреса в очите, и прави възможна работата на пряка слънчева светлина.

Клавиатурата има много приятен дизайн, както на вид, така и на допир. Черния лъскав фон изглежда добре в комбинация с матираните сиви бутони на клавиатурата. Техния нисък профил и добри разстояния, спомагат за по-лесното почистване на клавиатурата. Големите пространства между бутоните спомагат също така и за намаляването на грешките при писане, както и за намаляването  на стреса в ръцете. Клавиатурата притежава и LED подсветка, което доста ще се хареса на хората, на които често им се налага да работят на тъмно. Numpadлипсва, но това не пречи на тъчпада да бъде разположен твърде вляво. Самия тъчпад може да се похвали със безупречна повърхност, страхотни мултитъч умения и блестяща реакция на бутоните. Много силно представяне и на двата компонента.

Теглото от едва 2 килограма, е постигнато със 6-клетъчна литиево-йонна батерия, която издържа около 3 часа в режим на средни натоварвания.

Оптичното устройство DVD Super Multi е в компанията на 3 USB порта, 2 от които от новата версия 3.0 и само един от версия 2.0 . Ноутбука притежава още : HDMI, Bluetooth, 8in1 четец за карти, 54мм ExpressCard слот, четец за пръстови отпечатъци и 2 мегапикселова уеб камера с микрофон. Общо взето това е най-необходимото на един офис потребител.

Ние от notebook.bg ви предлагаме този лаптоп в няколко чудесни конфигурации, включващи в себе си нови и висококачествени процесори. Тъй като едните конфигурации са с външна видеокарта, ще ги наричаме геймърски, а другите ще са представители на офис бранша.

Бизнес конфигурацията притежава процесор Intel Core i3-2310M, а геймърските могат да бъдат с по-мощните му събратя IntelCorei5-2410M и i7-2620M. Общото между трите процесора е, че и трите са двуядрени и притежават еднакви технологии почти, само дето Core i3 не притежава Turbo Boostз а динамичен овърклок на системата. Работната честота на i3-2310M е 2.10GHz на ядро, а кеша е общо 3МВ. i5-2410M  разполага с 2.30GHz работна честота на ядрата, която може да се повиши до 2.90GHz, благодарение на TurboBoost. Кеша и тук е 3МВ. При i7-2620M ядрата са клокнати на 2.7GHz, но чрез TurboBoost могат да достигнат до 3.4GHz. Този процесор е с 4МВ кеш. Както казах между трите процесора има прилики, една от тях се нарича HyperThreadingи позволява на процесорите да симулират виртуални ядра и да работят с повече процеси едновременно. Другото общо е видеокартата Intel HD 3000, която е прикрепена към тях. М не, не сте прочели грешно, видеокарта прикрепена към чипа на процесора. Това са те новите технологии, или по-точно процесорната архитектура наречена SandyBridge, която прави това възможно.

Оперативната памет е единствения хардуерен елемент, който присъства и при двата модела. Тя е 4GB, DDR3 и работи на 1333MHz. Много силно представяне от RAM паметта. За повече не бихме могли и да желаем, тъй като тази е достатъчно мощна, за да не потърси ъпгрейд доста дълго време. Е да, Core i7 процесора можехме да го видим и в компанията на 6GB RAM, както виждаме някои негови събратя, въпреки че той за разлика от повечето от тях, е двуядрен.

Твърдите дискове варират измежду 2 вида – 500 и 750GB. Естествено диска с 750GB е разположен на геймърската машина.  Това са едни доста обемни хард дискове и могат да поберат страшно много информация. Смятам че който и от двата да изберете, ще се погрижи за нуждите ви, безпроблемно.

Нарекох геймърски, лаптопа с вградена видеокарта. Този графичен процесор се нарича ATI Mobility Radeon HD 6630 и представлява геймърска видеокарта от среден клас. Благодарение на нейните 1024MB, DDR3 виртуална памет, вие ще можете без проблем да играете най-новите и тежки игри, които излизат на пазара. Този видео ускорител поддържа directX 11 и 5 та версия пиксел шейдъри.

Геймърската конфигурация много ми допадна. Като цяло доста хубаво лаптопче, с чудесни възможности и добра изработка. Голямата бързина която притежава, го нарежда сред най-бързите офис ноутбуци на пазара. Съпоставянето на цена с качество, също доста добри резултати. Общо взето това е един перфектен избор за бизнес компютър. Оо да, да не забравяме и LED подсветката.

Join In The Fun, Leave A Comment!