HP представи новия си лаптоп Spectre x360, създаден съвместно с Microsoft

Най-интересното нещо за Spectre x360 – новия флагман сред преносимите компютри на НР – не е свързано нито с цената му, нито пък с дизайна и производителността.

 

Не, интересното в случая е, че той е разработен в тясно сътрудничество с Microsoft. В продължение на повече от година и половина, двете компании са провели поредица от редовни срещи, за да развият съвместно всеки един елемент в машината – от нейния BIOS през шума на вентилатора и обхвата на безжичната връзка, та чак до цветовата палитра на дисплей.

 

Резултатът е един много добре сглобен лаптоп, който обещава дълъг живот на батерията, бързина и изключително изчистена версия на операционната система.

 

 

Ако някога сте се чудили дали Microsoft би имала желание да пусне собствен преносим компютър, НР Spectre x360 вероятно е най-близкото като модел, което можем да видим на този етап.

 

Spectre x360 идва във вариант с Core i5 или i7 процесор и 13.3-инчов чувствителен на допир дисплей с 1080р или Quaf HD резолюция. Оперативната памет е 4GB или 8GB, а SSD дискът може да с капацитет от 128GB до 512GB. Батерията обещава живот между 10 и 12.5 часа, дори ако изберете дисплея с по-висока резолюция.

 

Spectre x360 има три USB 3.0 порта, четец за SD карти, HDMI порт и Mini DisplayPort. Операционната система е Windows 8.1., а клавиатурата има приятна подсветка.

 

НР Spectre x360 ще бъде пуснат в продажба незабавно, като базовата му цена е 899 долара, а максималната – 1399 долара.

 

Join In The Fun, Leave A Comment!