HP ще използва аудио технология на Bang & Olufsen в своите лаптопи и таблети

HP обяви ново партньорство с известната бутикова аудио компания Bang & Olufsen, чиято задача е да оборудва бъдещи лаптопи и таблети на компанията с модерната аудио технология на Bang & Olufsen.

 

С този ход НР ще се откаже от досегашното сътрудничество с компанията Beats, която е собственост на Apple.

 

От тази пролет, устройства като новите компютри Spectre и Envy, както и таблети като Pavilion, ще бъдат оборудвани с В&O аудио технология. Всички аудио аксесоари на НР, включително слушалките, също ще носят логото на Bang & Olufsen.

 

Датската компания ще прави фина настройка на устройствата на НР и ще помага за подобряване на звука им. Засега не се знае дали тя ще произвежда висококачествени усилватели за уредите на НР, но компютърният производител планира да създаде софтуерен аудио панел, който да позволи на потребителите ръчно да нагласят звуковите настройки.

 

Сделката с датчаните заменя сегашната договорка между НР и Beats, като според непотвърдени слухове скъсването на отношенията е станало по настояване на Apple.

 

„През годините работихме доста с Beats и мисля, че и двете компании научиха много една от друга“, уклончиво коментира вицепрезидентът на НР Майк Наш.

 

„Сега имаме възможността да вземем всичко, което вече знаем и да го комбинираме с нещо напълно ново като част от партньорството ни с Bang & Olufsen“, добавя той.

 

Join In The Fun, Leave A Comment!