HP Probook 4520s

Мощен и здрав бизнес ноутбук.                                                                                          

Probook е бизнес серия по принцип, но в част от машините е заложен толкова силен хардуер, че ще можете спокойно да ги преобразувате на геймърски. Главните предимства на 4520s са качествената изработка и здравия корпус. Доста важни аспекти, особенно за бизнес средите. Хардуера е мощен и благодарение най-вече на страхотните процесори, ще можете да усетите силата на новите технологии. По принцип, този модел е насочен към бизнес средите или иначе казано, това е лаптоп предназначен за работа. Ако сте от по-мързеливите обаче, вариантите с мощни геймърски видеокарти са за вас, за да играете игри, на работното си място, докато никой не ви гледа. Какъв по-голям кеф от това ;)

4520s се предлага в 2 цветови гами, в сива и черна (или иначе казано кавлар и бордо). Дизайна е важна част на този модел, тъй като доста пари, труд и време са били инвестирани в него. Капаците са алуминиеви, което освен че увеличава здравината на машината, допринася и за красивия външен вид. Корпуса е много солиден и предлага добра защита, като по-интересното е това, че въпреки всичко 4520s е много по-лек от конкурентните модели, с пластмасови капаци.  Висока оценка за красотата и качествената направа на този ноутбук.

Дисплея е 15.6 инчов, с резолюция от 1366х768 пиксела. Има LED подсветка и гланциран дисплей, който въпреки покритието си, няма чак толкова високо ниво на отразителност и дори на пряка слънчева светлина образите са сравнително видими. Хоризонталните ъгли на виждане са много добри.

Клавиатурата е в цял размер, бутоните са с големи разстояния помежду си, а отгоре на това има и numpad. Това добре, но пък тъчпада, разположен под нея, е преминал прекалено наляво някак си, а пък и изглежда доста сплескан. Ех, тъчпада бе проблем и в 4510s, като сега отбелязваме малко напредък, но все пак, има още много какво да се желае от него. Иначе, да се върнем на клавиатурата замалко, че този красив, лъскав, черен панел под нея, трябва да се отбележи. Той освен с хубавия си вид, ни радва и с това, че има добри защити срещу замърсявания и заливания с течности. Готино.

Батерията при всички модели е Li-Ion, със 6 клетки, като при някой машини издържа 3, а при други 5 часа. В зависимост от хардуерната конфигурация (вградените видеокарти консумират много по-малко електричество). Теглото на машината е 2.4-5кг, което е доста добре за 15 инчова машина.

Оптичното устройство е DVD Super Multi, USB портовете са 3, има също така HDMI, четец за карти, 34mm ExpressCard слот, а някой от лаптопите са и с четец за пръстови отпечатъци. Има вградени 2 мегапикселова уеб камера с микрофон, както и Bluetooth.

От notebook.bg ви предлагаме широка гама от конфигурации, като освен това че имат различни вариации на  хардуерни компоненти, различните конфигурации предразполагат към различна употреба на машината. В смисъл, някой от машините са геймърски, други са за офис и интернет приложения, и т.н. Така че, гледайте внимателно и избирайте разумно, в случай че искате да си купите този модел.

Предлагаме HP Probook 4520s, със 6 различни вида процесори, като те всичките са на intel и са от серията Core iX, като този “X” в 4 от случаите е заменен от числото 3, а в другите два от 5. Много силни двуядрени процесори, с по 3МВ кеш и 4 връзки (theads) между ядрата, благодарение на HyperThreading технологията. Работната честота е както следва: i3-330M – 2.13GHz, i3-350M – 2.26GHz, i3-370M – 2.40GHz, i3-380M – 2.53GHz. При i5 серията, процесорите имат 2.5GHz (за i5-460M) и 2.66GHz (за i5-480M) работна честота на ядро, но при необходимост, използвайки TurboBoost технологията, вие много лесно и бързо можете да ги овърклокнете до 2.93GHz. Общо взето Intel-ските Core iX серии, са едни от най-добрите, а защо не и най-добрите, за двуядрени процесори. Така че, брутална гама от централни процесори.

За да е в тон с хубавите процесори, оперативната памет също е на добро ниво, като единственото сигурно нещо, което мога да кажа за нея, е това че е DDR3. Иначе размера й варира между 3 и 4GB, а работната честота, при някои е 1066MHz, а при други 1333MHz. Доста хубави платки RAM, идеално покриващи хардуерните изисквания в момента.

И при твърдите дискове, варира различна „твърдост“, като някои са „твърди“ 320GB, а други 640GB. Хмм, нещо не ми допадат. В смисъл, то е като, все едно оперативната памет да беше 2 и 4GB, някак си тази двойна разлика е прекалено голяма. Вярно, някои от машините са предназначени за работа, която не изисква големи хард дискове, но все пак. Щеше да е по-добре да са 500/640. Иначе 640GB са перфектни. Особенно за този ценови ранг, доста красиво стоят. 320-те GB виртуално пространство, пък стоят малко кофти на фона на по-големия им брат. И все пак, мога да ви уверя че тези 320GB могат да поберат адски много информация, като дори не-геймърските лаптопи, малко трудно ще запълнят това пространство.

И едва ли ще учудя някой, ако кажа че и видеокартите варират. При тях вариантите са 4 – вградената Intel GMA 4500 MHD (която няма собствена памет, поддържа directX 10 и не позволява играене на игри) и външните ATI Mobility Radeon HD – 530v (която има 512МВ собствена памет, DDR2, поддържа directX 10.1 и позволява да играете нови и тежки игри, но не винаги на високи дейтали), 5470 (512МВ собствена памет, поддържа directX 11 и позволява да се играят игри) и 6370 (с 1024МВ собствена памет, DDR3, поддръжка на directX 11 и страхотни гейм възможности). Страхотен арсенал от графични процесори (като изключим първия), с които ще можете да се насладите на бърза графична среда и хубава детайлна картина (особенно тези с directX 11).


Общо взето, казах предостатъчно. Ще завърша с едно изречение и ще кажа че този ноутбук, според мен, си струва. В този ценови ранг (което е разтегливо понятие, като се има предвид многото и различни конфигурации и цени) определено е един от водещите представители. :)

Join In The Fun, Leave A Comment!