Dell обяви два нови лаптопа от серията Vostro 3000

Американската компания Dell представи два свои нови лаптопа, предназначени най-вече за по-висока продуктивност, които са част от серията ѝ Vostro 3000.

 

 

Това са моделите Vostro 14 3000 Series и Vostro 15 3000 Series. И двата поддържат най-новата серия процесори Broadwell на Intel и разполагат с графични решения на Nvidia. По отношение на портативността, и двете машини са с дебелина под 1 инч и са удобни за лесно пренасяне и работа в движение.

 

Както подсказват имената им, Vostro 15 има 15.6-инчов LED дисплей, докато екранът на Vostro 14 е с диагонал от 14 инча. Двете машини са с 4GB DDR RAM памет и 500GB твърд диск с 5400 RPM.

 

Vostro 14 има батерия, която издържа до 9 часа с едно зареждане, докато тази на Vostro 15 ще Ви стигне за малко над 8 часа.

 

Освен двата нови лаптопа, Dell обяви още и т.нар. Developer Edition на своя Dell XPS 13. Тази версия на популярния лаптоп идва с операционна система Ubuntu 14.04 и пето поколение Intel Broadwell процесор. Всъщност ще бъдат налични два варианта, съответно с Intel Core i5-5200U и с Intel Core i7-5500U. Всички модели поддържат 13.3-инчовия Infinity дисплей, като резолюциите съответно са 1920х1080 и 3200х1800 пиксела.

 

Началната цена на Dell XPS 13 Developer Edition е 949 долара.

 

Microsoft иска евтини лаптопи за ученици и студенти

Хромбук машините са истински хит сред училищата и университетите в Съединените щати и това е причината Microsoft да търси начин да пробие на този привлекателен пазар.

 

Софтуерният гигант започва да окуражава своите корпоративни партньори да предлагат евтини модели на цена под 300 долара, които да се превърнат в конкуренти на стартираната от Gogole идея за достъпни преносими компютри с ChromeOS.

 

Една от първите компании, които ще направи това, е Dell.

 

„За разлика от Европа, хромбук моделите се представят много добре в Съединените щати заради централизираните решения, които се взимат в образователната система там“, обяснява вицепрезидентът на Dell Нийл Хенд.

 

Скромните лаптопи на Google бързо се настаниха в класните стаи и унивеситетските общежития, тъй като често са придружени от характеристики като компактни размери и подобрена физическа защита, които са особено ценени от подрастващите.

 

На свой ред, макар и малко по-късно, Microsoft реагира с пускането на модели като тези от серията Latitude 11, които донякъде позволиха на Windows да се намести и на този специфичен пазар. Към момента преносимите компютри с СhromeOS и Windows грубо си поделят по 50 процента от образователния сектор.

 

Нийл Хенд коментира и различните размери на преносимите компютри и това кой е оптималният вариант.

 

„Ако имате диагонал под 11 инча, машината задължително трябва да е хибрид и екранът да може да се отделя. За устройства с диагонал между 11 и 13 инча е по-подходящо въртене на 360 градуса, а всичко по-голямо е алтернатива на традиционната десктоп конфигурация“, казва той.

 

Лаптопите с диагонал над 15 инча в никакъв случай не трябва да се отписват, тъй като модерният дизайн позволява да стават по-леки и тънки и те все още заемат достатъчно голям дял от пазара.

 

Dell обяви новия Chromebook 11, който може да е най-здравият от този вид

Dell анонсира новия си Chromebook 11, който има претенциите да бъде един от най-здравите лаптопи от тази серия.

 

11.6-инчовата машина има екран с Gorilla Glass покритие, клавиатура, която не задържа течности и е устойчива на поливане с такива, както и тъчпад, който е претърпял сериозни тестове за издръжливост.

 

Самият екран може да бъде с HD или Touch HD LCD дисплей с покритие, което не отразява светлината. Сърцето на модела работи с двуядрен процесор Intel Celeron Bay Trail-M N2840, който е клокнат на 2.16GHz, а вариантите за оперативна памет са 2GB или 4GB RAM. Мястото за съхранение е 16GB eMMC.

 

Както много хромбук модели, Dell Chromebook 11 е насочен най-вече към учениците и студентите и дори има специален светлинен сензор на гърба, който свети, за да покаже на преподавателя, че ученикът има нужда от помощ.

 

Началната цена на модела е 249.99 долара.

 

За онези, които предпочитат Windows, успоредно с това компанията обяви и Latitude 11 Education Series, която има 11.6-инчов дисплей, Intel Celeron процесор, 250GB твърд диск и опция за тъчскрийн. Стартовата цена на този модел е 299 долара.

 

Dell Alienware M11x


…извънземните превзеха пазара…          

Някъде четох, че извънземните са щели да идват. Аз имам теория, че те вече са тук, и дори от години работят за Dell! Новия Alienware M11x е поредното мощно доказателство за това. Той е прибрал извънземно бърз хардуер, измежду корпусите си с извънземен дизайн, който светят в извънземни RGB LED светлини. Доста напреднало изглежда М11х, като дори на места, дизайнът сякаш е взаимстван от някой филм за извънземни технологии. М11х е най-малкия представител на серията Alienware. Тази серия е известна със своите ултрамощни геймърски конфигурации и с уникалния си външен вид. Най-малкия и ултрапортативен модел, трябва да защити честа на останалите и да се представи достойно на пазара. Дали ще успее, четете по-надолу.

Дизайн

Дизайна е доста извънземен, като цяло. През командния център на Alienware можете да настройвате всеки светещ елемент (а те са много) на лаптопа, да свети по различен начин. Това е възможно, благодарение на RGB LED светлините, които могат да сменят цвета си. Другата голяма атракция на дизайна, която може да събере доста погледи и сърца, е уникалния Alienware дизайн, състоящ се в прелестни пречупени линии. Има мека зона за китките. Матираната повърхност не позволява полепване на отпечатъци и замърсявания. Корпусът е доста солиден и не поддава на огъвания. Ние от notebook.bg ви предлагаме M11x в две цветови гами : [Read more →]

Dell Vostro 3450


Vostro 3456?                                                                                     

Dell наскоро опресниха линиите си и добавиха някои нови модели. Един от тях е този тук – Vostro 3450. Той е подобрена версия на всички предишни модели, притежава хардуер по последен писък на модата, прекрасен дизайн, матиран дисплей, удобна клавиатура и голям списък с портове. Подходящ е за дизайнери, които обичат да играят игри през свободното време, както и за геймъри, които предпочитат лаптопа да има професионален и [Read more →]

Dell Latitude E6520

Dell Latitude E6520

Новия Dell Latitude E6520, е по-стилен и по-бърз отвсякога. Захранван от последно поколение Intel Core iX централен процесор и офис видеокарта, този лаптоп се нарежда сред най-бързите офис машини на пазара. Клавиатурата и тъчпада, не само че са доста удобни, а и симпатични, но и са допълнени в работата си (или по-скоро тъчпада само) от тракпойнт. Full HD дисплеят пък направо изби рибата, тъй като високото му качество, трудно би могло да се преодолее, дори от скъпите продукти на Apple. [Read more →]

Dell Vostro 3550

…за бизнеса с любов…                                                                    

Двете имена Dell и Vostro предвещават професионално направен компютър, с перфектни бизнес възможности и висококачествена изработка. И 3550 е точно такъв. Матиран екран, матирани повърхности, брутален централен процесор и отличен списък с портове и устройства, ни очакват в наследника на 3500. Vostro 3550 е подходящ за хората от малкия и среден офис, както и същевременно за домашния потребител, който е готов да отдели повечко пари, но с идеята да се сдобие с качествен лаптоп. Е да, малко са, но ги има и такива.

Дизайна лъха на професионализъм и класа. Сребристи алуминиеви рамки са обградили клавиатурата и тъчпада. Черната матирана повърхност е заляла целия лаптоп, включително екрана. Това е добре, тъй като предпазва от отпечатъци и замърсявания. Освен стандартните черни модели, ние от notebook.bg ви предлагаме и ноутбук с червени панели. Корпусът е доста солиден и трудно поддава на огъвания.

Дисплея е 15.6 инчов, което предполага и резолюция от 1366х768 пиксела. Както всеки останал бизнес ноутбук и 3550 притежава дисплей с ограничени ъгли на виждане и нисък контраст. Както всеки друг подобен екран обаче, и този тук е с матирана повърхност, която намалява отраженията и стреса в очите, и прави възможна работата на пряка слънчева светлина. [Read more →]

Dell Vostro V130

Dell Vostro V130                                                                                                                                                         

Dell, които са една от най-големите фирми за бизнес компютри и определено знаят как да създават успешни машини за този бранш, наскоро обявиха новото попълнение в редиците си. То е последовател на v13 и предишните версии на v130, от което следва чее ултрапортативен и ултраиздръжлив. Друга особенност при тези лаптопи е това, че дисплеите са разположени на няколко сантиметра от гърба на машината.

Корпуса е тънък, но солиден. Това освен на добрата архитектура, се дължи и също така на здравите алуминиеви панели. Дизайна е изчистен и стилен. Матираната му повърхност го прави враг на отпечатъците. Този модел се предлага в 2 варианта – черен и червен. Интересна дизайнерска нотка, се намира при пантите на дисплея. Те са разположени на няколко сантиметра от гърба на машината. Така дисплея бива закрепен по-здраво за корпуса, но ъгъла му на отваряне, губи известни градуси.

13.3 инчовия дисплей притежава резолюция от 1366х768 пиксела. Дисплея е подходящ за работа, като един от основните му показатели за това е матираното му покритие, което позволява да се работи на пряка слънчева светлина. Тъй като това е бизнес машина, не очаквайте силни параметри на дисплея й. Контраста е 200:1, близо 200cd/m2 яркост и слабо развити цветове. Ъглите на виждане също са слабо изразени, като при тези лаптопи, те дори понякога се намаляват нарочно, за да не ви гледат колегите работата.

Клавиатурата има много добър дизайн и ясно отделени бутони. Продължителното писане на нея е поощрявано чрез приятна рефлективност и добре подбран пружинен път. Бутоните са сравнително тихи. Тъчпада притежава вертикален и хоризонтален скролбар, като техните функции могат да бъдат заменени от мултитъч възможностите на тъчпада. Бутоните му са страхотни, безшумни са и оказват идеалното съпротивление което е необходимо.

С тегло от едва 1.6кг, този лаптоп се нарежда сред най-леките 13.3 инчови лаптопи. Това тегло е постигнато със 6-клетъчна батерия, която издържа около 5-6 часа.

Оптично устройство, разбира се, липсва. За сметка на това има един брутален Bluetooth 3.0 + HS. 2та USB порта може да ви се сторят недостатъчно и да се наложи да прибегнете до услугите на хъб, но от друга страна пък 2 мегапикселовата уеб камера ще ви задоволи напълно. Има също така 5in1 четец за карти и микрофон.

За централен процесор, можете да избирате измежду 3 вида. И трите са на Intel и са ULV (ultra low voltage), което ще рече, ниска консумация на електричество и понижена мощ. И трите са двуядрени. Имената им са Celeron U3600 (2MB кеш, 1.20GHz работна честота на ядро), Core i3-380UM (ядрата имат по 1.5МВ кеш и по 1.33GHz тактова честота) и Core i5-470UM (двете ядра работят на по 1.33GHz, но могат да достигнат до 1.86GHz, чрез технологията за овърклок – TurboBoost. Общо 3МВ кеш).

Оперативната памет при конфигурацията с Celeron процесор, е 2GB, а при останалите 4GB. Всички платки са DDR3. Общо взето, тази RAM памет би трябвало да ви бъде напълно достатъчна, като се има предвид предназначението на конкретния лаптоп и софтуерните изисквания в момента. Тъй че, дори и 2та GB ще ви бъдат предостатъчни, а пък ако по некое време почнат да издишат, много лесно и евтино бихте могли да им удвоите мощта, с още една двугигабайтова плочка RAM. 4те GB биха ви дали възможност за тестване на 64 битовите технологии, но едва ли ще имате нужда от това, на подобен лаптоп.

Твърдия диск, при конфигурацията с 2GB, e 320GB, а при другата – 500GB. Отлични размери за хард диск на такъв компютър. Нотбуците за малкия офис и за изпълнение на ежедневни задачи, по принцип не се нуждаят от големи твърди дискове, а тези тук 2та, определено са такива. Дори 320GB-вия може да ви е напълно достатъчен, като капацитет, но пък от друга страна по-големия дава повече свобода на действие.

Видеокартата е вградена и се казва Intel GMA 4500MHD. Този directX 10 поддържащ графичен процесор, няма собствена памет и споделя от оперативната. Не е подходящ за гейминг и дизайнерски задачи, но пък е повече от добър за целите, за които V130 е предназначен

За малка сума пари, вие можете да станете горд собственик на един професионално направен нотбук, от фирма чието име е добило голям престиж в бизнес средите и е станало синоним на високо качество.

Dell Inspiron N7010

Dell Inspiron N7010 е е един великолепен, бюджетен ноутбук, който би могъл да ви свърши доста полезна работа, каквато и да изискате от него. Той е чудесен заместител на домашния компютър, с голям и хубав екран, както и един прекрасен хардуер, благодарение на който, ще можете да играете най-новите касови игри, които заливат пазара. Този страхотен лаптоп дори е много по-бърз от голяма част от по-скъпите му роднини.

Дизайнът е изчистен и семпъл. Гланцираната повърхност изглежда добре, но е пръв приятел на мазните отпечатъци. Тази серия лаптопи, е известна с богатата си цветова гама.  Този тук можете да го срещнете в черна, синя или червена рокля. Корпуса изглежда солиден и би трябвало да е такъв, тъй като на гърба на машината, все пак пише Dell.

Дисплея е 17.3 инчов и притежава HD+ резолюция от 1600х900 пиксела. Има WLED подсветка, която заедно със силната яркост, се опитва да спомогне работата на пряка слънчева светлина, но заради гланцирания дисплей, това си остава леко непосилна задача. И все пак, благодарение на него получавате, по-остри и наситени цветове. Притежава технологията TrueLifeTM. Аудиосистемата е SRS Premium Sound, което ще рече само едно – идеален звук.

Клавиатурата е безшумна и комфортна. Има си и numpad в цял размер. Част от бутоните й стават мултимедийни, след натискане на Fn бутона. Тъчпада се старае да не изпъква много на фона. Повърхността му е приятна на допит и прецизна.

Батерията и теглото са стандартни, съответно 2.9кг с 6-клетъчна литиево-йонна батерия, издържаща до 3 часа.

Стандартните за Dell портове и устройства присъстват и тук, а тоест : DVD Super Multi оптично устройство, HDMI, 4 USB порта, Bluetooth, 1.3 мегапикселова уеб камера, с микрофон и 7in1 четец за карти.

Процесора е Intel Pentium P6200 и е двуядрен. Всяко едно от ядрата му, има по 2.13GHz работна честота и по 1.5МВ кеш. Много добър процесор,  идеално вписващ се в представите ни за геймърска конфигурация.

Оперативната памет е доста силна. Тя е 4GB, DDR3 и работи на 1066MHz. С такава RAM можете да забравите за всякакви проблеми. И сега и след година, пак ще ви е напълно достатъчна. Е да де, това важи за средния потребител, който не използва тежки програми за изчисления.

Твърдия диск е доста твърд. Той е 640GB, което  като твърдост може да се оприличи на камък, плуващ в море от пластмаса. А случая наистина е такъв, тъй като този хард е по-голям от тези на повечето конкурентни лаптопи. В момента най-силните представители са с по 750 и 640GB, и  докато вторите са сравнително рядко срещани, то първите са изключително редки.

И можем да завършим обзора на хардуерната конфигурация, с една превъзходна видеокарта. Името й е ATI Mobility Radeon HD 5470. Този геймърски графичен процесор от среден клас, е един от първите, ако не се лъжа и първия дори, който беше пуснат на пазара с directX 11 поддръжка. Има 1GB собствена памет, което би трябвало да ви бъде напълно достатъчно за гейминг и дизайнерска работа. Много мощна видеокарта.

Много добър, а и евтин вариант, за нов компютър вкъщи. Определено си струва да се премисли внимателно закупуването му.