Lenovo обяви новия хромбук Lenovo N21, базиран на Intel Bay Trail

След като експерименталният модел N20 се оказа успешен, Lenovo подготвя нов хромбук, който ще носи пореден номер N21.

 

Той представлява 11.6-инчов преносим компютър с облачната операционна система на Google и платформата Intel Bay Trail.

 

Процесорът на лаптопа е Intel Celeron N2840, а наличната оперативна памет е 2GB RAM с опция да я увеличите до 4GB, ако считате, че това количество е прекалено малко. Дисплеят има резолюция от 1366х768 пиксела и са предвидени две версии – с традиционен дисплей и с чувствителен на допир екран.

 

Lenovo N21 разполага със само 16GB място за съхранение и е очевидно, че потребителите ще трябва да разчитат най-вече на облачните платформи, за да имат достъп до своите файлове и документи. За сметка на това машината е снабдена с хардуерен модул за защита на данни TPM.

 

Хромбукът се очертава като абсолютно тих по време на работа, благодарение на пасивното охлаждане, с което е снабден.

 

Интересно е, че компанията е отделила внимание на физическата издръжливост на модела и Lenovo N21 би трябвало да бъде устойчив на изпускане от височина 1.5 метра, както и на разливане на течност по клавиатурата. Пантите, които държат екрана към основната част на корпуса, също са допълнително подсилени.

 

По отношение на интерфейса има USB 3.0 и 2.0 портове, Bluetooth 4.0, HDMI порт, четец на карти и WiFi 802.11ac за максимално бърза връзка с мрежата. Любопитна подробност е наличието на уеб камера, която може да се върти така, че да позволява по-голяма гъвкавост и удобство при видео разговори.

 

Цената на Lenovo N21 трябва да бъде 220 долара за базовата конфигурация, а машината ще бъде на пазара от март.

 

Join In The Fun, Leave A Comment!