Lenovo S41 – мощен ултрабук на изгодна цена

Китайският производител Lenovo използва изложението CES 2015, за да анонсира нов ултрабук с името Lenovo S41.

 

14-инчовата машина ползва пето поколение Core процесор и впечатлява с физическите си размери – тегло от около 1.5 кг. и дебелина само 0.76 инча. Самият екран не е пригоден за работа с пръсти, но пък е с 1080р резолюция.

 

Според предпочитанията и бюджета си, потребителите могат да изберат няколко варианта за процесор чак до Core i7, към който да добавят по желание графичен чип Nvidia GeForce. Що се отнася до мястото за съхранение, тук също има два варианта – хибриден диск с капацитет 1ТВ или 256GB SSD диск. Наличната оперативна памет е до 8GB RAM.

 

Ултрабукът ползва новия 802.11ac Wi-Fi стандарт, а мултимедийните фенове със сигурност ще оценят и наличието на Dobly Home Theatre аудио система.

 

С копринено бял цвят и леки сребърни и черни нюанси, Lenovo S41 се отличава и чисто визуално. Металното му шаси определено загатва за висококачествено производство.

 

Идеята на Lenovo е S41 да бъде насочен към онези потребители, които търсят високата производителност, но не искат да бъдат обременени с излишното тегло. Lenovo S41 трябва да излезе на пазара през юни с базова цена от 800 долара.

 

Join In The Fun, Leave A Comment!