LG патентова смартфон, който се увива около китката

LG регистрира патент за нов вид смартфон, който може да се увива около китката, подобно на гривна.

 

Патентът описва един много тънък телефон, който може да се огъва и извива под много голям ъгъл. В този си вид той се прикрепва към истинска гривна на китката, която има заключващ механизъм, държащ смартфона.

 

За съжаление, в описанието на патента няма достатъчно техническа информация така, че не можем да бъдем сигурни доколко реалистична е тази концепция на южнокорейската компания. Както нерядко става при патентите, не е изключено устройството всъщност никога да не види бял свят или поне да не се появи в този си първоначален вид.

 

Това което обаче е интересно е, че патентът е ясен опит от страна на LG да потърси начин да свърже смартфони с носимите технологии. Ако компанията успее да създаде устройство, което изпълнява функциите и на смартфон, и на носима джаджа, това може както да спести доста пари на потребителите, така и да постави край на своеобразното съперничество между тези две технологии.

 

Специално за LG това няма да бъде първият път, когато компанията се занимава с огъващи се дисплеи. Тя вече използва тази иновация в своя нов смартфон LG G Flex 2. В края на миналата година LG обяви и планове да работи за създаването на още по-здрави и гъвкави дисплеи, които ще имат по-голямо практично приложение.

 

Join In The Fun, Leave A Comment!