Nvidia анонсира картите GeForce GTX 960M, 950M и 940M за геймърски лаптопи

Nvidia добави още три попълнения към своята GTX 900 серия от мобилни видео карти – GeForce GTX 960M, 950M и 940M.

 

Създадени за тънки и леки геймърски лаптопи, новите графични ускорители ще предложат и подобрена функционалност за още по-добър мобилен гейминг. Една от новите функции е BatteryBoost, която осигурява на геймърите по-дълъг живот на батерията и по-висока производителност, когато лаптопът не е включен към електрическата мрежа.

 

Освен това, новите карти на Nvidia са снабдени с технологията Optimus, която автоматично превключва между вградения и самостоятелния графичен чип при Windows лаптопите на базата на това колко интензивни са приложенията. ShadowPlay пък позволява на геймърите да записват геймплей сесии, които да качват в YouTube или да стриймват в Twitch.

 

Разбира се, всичките нови мобилни карти ще поддържат DirectX 12.

 

Успоредно с появата на картите, няма да закъснеят и първите лаптопи, които ще ги ползват. Новата Nvidia GTX 960M ще видим най-напред в Alienware 13 и в изключително тънкия Asu G501. Новите версии на лаптопи като Acer V Nitro, HP Omen и Lenovo Y50 също ще се възползват от подобрените GPU-та.

 

MSI също ще предложи нови модели с тях, сред които са 15-инчовия GP60 и 17-инчовия GP70, които ще имат версии и с трите карти на Nvidia. Тайванският производител обяви и нова All-in-One машина с името Gaming 24GE, която има GTX 960 и нова виртуална 7.1 аудио технология, наречена Nahimic Audio Enhancer.

 

Join In The Fun, Leave A Comment!