Sharp демонстрира прототип на 8К телевизор

Докато светът все още се готви да приеме 4К моделите, японската компания Sharp не се поколеба да направи внушителна презентация на прототипен 8К телевизор.

 

Моделът е начело на новата стратегия на компанията, наречена Beyond 4K (Отвъд 4К) и бе показан по време на изложението CES 2015.

 

Най-впечатляваща в него е технологията Sharp Quattron, която разделя пикселите на т.нар. „субпиксели“ за максимална гъстота и качество на образа.

 

Така в 8К модела се намират 66 милиона субпиксела, докато в 4К телевизорите броят им е „само“ 42 милиона. Дължината на диагонала на екрана е 85 инча, а честотата на опресняване на кадрите е 120Hz.

 

Sharp твърди, че новият прототип е в състояние да покаже образи с най-висока възможна разделителна способност от всеки един телевизор – 7,680 x 4,320 пиксела. Нещо повече, прототипът е първият телевизор, който отговаря на стандартите на 8К ТВ излъчването, което трябва да се появи в Япония едва през 2016 г.

 

Моделът използва платформата Android TV, която в момента се счита за една от най-развитите умни платформи за телевизори. Все още не е обявена датата, на която въпросният телевизор ще бъде пуснат в масова продажба.

 

Join In The Fun, Leave A Comment!