Toshiba обяви новия ултрабук Satellite Z30-B-100 с процесор Broadwell

Toshiba анонсира най-новото си предложение сред своите ултрабук модели – наречен Satellite Z30-B-100, този преносим компютър работи с актуалния Intel Broadwell Core i5 процесор.

 

Най-впечатляващата характеристика на модела без съмнение е неговата батерия, която обещава малко над 16 часа живот между две презареждания. Това е възможно именно поради повишената енергийна ефективност на новите чипове Broadwell.

 

Satellite Z30-B-100 има метално магнезиево шаси с матово покритие и черна клавиатура. Ултрабукът има 13.3-инчов дисплей с резолюция 1366х768 пиксела. Поне за момента няма опция за версия с Full HD резолюция, но пък дисплеят има покритие, което не позволява на слънчевата светлина да се отразява, което го прави идеален за употреба на открито.

 

По отношение на хардуера, машината е захранвана с процесор Intel Broadwell Core i5 5200U и има 8GB DDR3L 1600 RAM памет. Снабдена е с 256GB SSD диск за допълнителна бързина на работа с файловете, като това е единствената версия на диска.

 

Друга интересна характеристика на Z30-B-100 са висококачествените колонки с DTS Studio Sound. Лаптопът предлага богат набор от опции за свързване като HDMI, три USB 3.0 порта, microSD слот и четец на карти. За видео разговори, машината е оборудвана с 2МР уебкамера, която може да записва видео във Full HD.

 

Toshiba е поставила начална цена на Satellite Z30-B-100 сумата от 1100 евро, а ултрабукът ще дебютира най-напред в Европа.

 

Join In The Fun, Leave A Comment!