Toshiba получи престижната Red Dot Product Design Award за два свои лаптопа

Американското подразделение на Toshiba бе удостоено с престижната награда Red Dot Product Design Award, която се дава за високо качество на продуктовия дизайн.

 

Компанията е отличена заради два свои продукта в каталога си от преносими компютри – Toshiba Chromebook 2 и Portégé Z20t.

 

Red Dot Product Design Award се връчва всяка година на компании, показали иновативно мислене при дизайна на своите продукти и цели да отличи онези постижения в продуктовия дизайн, които подчертават глобалния стремеж към качество.

 

„Дизайнът винаги е бил важен приоритет за всичките ни продукти, независимо дали се отнасят за крайни или бизнес потребители“, подчертава президентът и изпълнителният директор на Toshiba America Information Systems, Inc. Марк Симънс.

 

„Получаването на тази награда за не един, а цели два продукта, подчертава нашата отдаденост към висококачествения дизайн, който продължаваме да създаваме“.

 

Като продукт второ поколение, Toshiba Chromebook 2 се отличава с Full HD дисплей с IPS панел, изтънчен физически дизайн и се счита за първият хромбук, успял да предостави висококачествен аудио формат благодарение на сътрудничеството със Skullcandy.

 

На свой ред, Portégé Z20t представлява разностранен хибриден 2-в-1 модел с 12.5-инчов Full HD IPS дисплей, Intel Core M процесор и батерия, която е в състояние да издържи до над 17 часа. Теглото на хибридния модел като таблет пък е под 800 грама, докато с включена клавиатура е 1.4 килограма.

 

За своите 2015 Red Dot Award награди, продуктите на компанията са се съревновавали със сериозна конкуренция, тъй като във всички категории са се борили цели 4982 иновативни продукта от 1994 производителя.

 

Join In The Fun, Leave A Comment!