Windows 10 излиза през лятото в 190 страни

Microsoft обяви на своя официален блог, че новият Windows 10 ще излезе през лятото в 190 страни и на 111 езика.

 

Компанията все още не се ангажира с конкретна дата, но поне имаме относително точен период. Ъпгрейдът до Windows 10 ще бъде безплатен за собствениците на Windows 7, 8 и 8.1.

 

Някои производители като Lenovo ще предложат „опция за ъпгрейд“ в своите сервизни центрове, която позволява на собствениците на лаптопи с Windows да актуализират версията на операционната система.

 

По-нататък в съобщението се казва, че Windows 10 ще има версия и за смартфони на китайската компания Xiaomi. Това е интересна подробност, тъй като производителят традиционно предпочита собствена разновидност на Android за своите мобилни устройства. Все още не е ясно дали това означава, че бъдещите апарати на Xiaomi ще могат да работят с две операционни системи, но подобна функционалност не изглежда невъзможна.

 

Microsoft потвърди още, че си партнира с Xiaomi, за да получи обратна връзка от потребителите на китайската компания преди да пусне официалната версия на Windows 10. За тестовете е избран новия Xiaomi Mi4, с което експерименталната програма се превръща в първата такава инициатива между Microsoft и китайска компания.

 

Накрая, Microsoft анонсира, че логването в Windows 10 може да става с биометрични данни като сканиране на ириса, както и че Internet Explorer вече няма да бъде съществена част от новата операционна система.

 

Join In The Fun, Leave A Comment!