logo
cart 0 Кошница : 0 лв.

Няма продукти в пазарната количка

ОБЩО 0 лв.

Цената е с включен ДДС

Поръчай
завърши поръчката

попълни и ще получиш обаждане

Намерени са 119 лаптопа

КЪМ ВСЕКИ ПРОДУКТ ПОЛУЧАВАТЕ:

15 ДНИ:
return-icon

Срок за връщане

7 ДНИ:
warranty-logo

Гаранция за най-ниска цена

phone-icon

24 ч. телефонна поддръжка

repair-icon

За ремонт

7 ЧАСА:
shipping-icon

За доставка

7 НАЧИНА:
payments-icon

На плащане

2399 лв.

или XX лв. на месец

Intel® Core™ i5-4210U (3M Cache, up to 2.70 GHz) , 15.6" / 1920x1080 - Матов , 8 GB DDR3L / 1600 MHz , Intel HD Graphics 4400
Лаптоп Toshiba Tecra Z50-A-16C Лаптоп Toshiba Tecra Z50-A-16C/ Лаптоп Toshiba Tecra Z50-A-16C/ Лаптоп Toshiba Tecra Z50-A-16C/ Лаптоп Toshiba Tecra Z50-A-16C/ Лаптоп Toshiba Tecra Z50-A-16C/ Лаптоп Toshiba Tecra Z50-A-16C/ Лаптоп Toshiba Tecra Z50-A-16C/ / Лаптоп Toshiba Tecra Z50-A-16C/ /
Лаптоп Toshiba Tecra Z50-A-16C
Лаптоп Toshiba Tecra Z50-A-16C
Лаптоп Toshiba Tecra Z50-A-16C
Лаптоп Toshiba Tecra Z50-A-16C
Лаптоп Toshiba Tecra Z50-A-16C
Лаптоп Toshiba Tecra Z50-A-16C
Лаптоп Toshiba Tecra Z50-A-16C
Лаптоп Toshiba Tecra Z50-A-16C
Процесор Intel® Core™ i5-4210U (3M Cache, up to 2.70 GHz)
Размер на дисплея 15.6" / 1920x1080 - Матов
Оперативна памет (RAM) 8 GB DDR3L / 1600 MHz
Видео контролер Intel HD Graphics 4400
Видео памет Споделена от оперативната
Твърд диск 256 GB / SSD
Мрежова карта 10/100/1000 Mbps LAN Card
Безжични връзки

Безжична мрежа

802.11a/b/g/n/ac


Bluetooth

Да


Портове и интерфейси

USB портове

3 x 3.0 и 1 x 2.0


TV изход

HDMI


Четец за карти

Да, слот за карти с памет от телефони, или фотоапарати


Вградена камера Да
Вграден микрофон Да
Батерия Li-Ion / 4 cells
Време за работа на батерия До 7 часа
Тегло 1.8 кг
Операционна система Windows 7 64-bit Pro & Windows 8.1 64-bit Pro
Цвят Сребрист
Гаранционен срок 3 години

Серията Tecra е едновременно една от най-старите и най-висококачествени линии лаптопи на Toshiba. Първите преносими компютри от нея се появяват още през 1996 г., а днес името Tecra е отдавна утвърдена марка бизнес лаптопи. Новият Toshiba Tecra Z50-A-16C се вписва изцяло в тази философия, предлагайки изключително модерна конфигурация без да изневерява на отличните традиции на серията.

Самата компания с успех произвежда голяма гама преносими компютри, които могат успешно да заменят почти всяка една настолна конфигурация. Целта на Tecra Z50-A-16C обаче е малко по-друга; този бизнес ултрабук не иска само да Ви предложи това, на което сте свикнали обичайно, а да се превърне в истинско продължение на деловия Ви капацитет навсякъде и по всяко време. Свръх елегантен, изключително лек и едновременно с това много пъргав, Tecra Z50-A-16C е лаптоп, предназначен преди всичко за бизнес.

Едно от нещата, от които професионалистите се нуждаят най-много, е достатъчно широкият екран, който да могат да използват пълноценно, за да подготвят презентации, да преглеждат документи или пък да водят конферентни видео разговори. За разлика от много бизнес модели, които се опитват да наблегнат на портативните размери, правейки екрана с по-малък диагонал, Z50-A-16C предпочита да Ви даде размерите, които заслужавате и да Ви предостави практичността чрез съответната пъргава конфигурация.

Ето защо екранът на този лаптоп е 15.6 инча и използва собствената технология на компанията, наречена High Brightness eDP, която подсилва стандартния TFT екран с LED подсветка. Включването на тази допълнителна технология е отлично решение, защото стартирайки лаптопа, пред Вас се разкриват едни от най-красивите и реалистични цветове, които преносим компютър е способен да възпроизведе. Да, това е лаптоп преди всичко за работа, но едва ли някой ще Ви обвини, ако си „откраднете“ малко време, за да се насладите на някой филм на този разкошен екран.Сърцето на всеки компютър е неговият процесор и в случая този важен орган е с марката Intel Core i5-4210U. Това е един от известните чипове с ултранисък волтаж на американската компания, който тя пусна в средата на 2014 г. специално за ултрабук модели. Разработен на базата на архитектурата Haswell, процесорът има основна честота от 1.7GHz, която динамично се повишава чак до 2.7GHz за едно активно ядро и до 2.4GHz за две активни ядра, когато системата прецени, че това е необходимо. Това е точно със 100MHz повече от i5-4200U. Работата с по-нова архитектура безспорно се отразява на качествата на чипа и в резултат Intel Core i5-4210U е по-бърз от Core i5-3427U, който е с по-висока тактова честота, но с по-старата Ivy Bridge архитектура.

Ултрабукът на разполага с отделна видео карта и графичните задачи се поемат от вградената към процесора Intel HD Graphics 4400. Въоръжена с Turbo Boost функция, тя е малко по-бърза от предната серия Intel HD Graphics 4000 и е оптимално решение за ултрабук модели, които не се занимават с графично тежък софтуер. Това не означава, че HD Graphics 4400 няма собствен капацитет – картата поддържа DirectX 11.1, OpenCL 1.2 и OpenGL 4.0, както и Shader 5.0.

Ултрабук като този не е направен, за да стои прекалено много на бюро и спокойно може да го вземете със себе си практически навсякъде. С размери 379.0 x 252.0 x 20.4 милиметра и тегло от само 1.8 килограма,  Tecra Z50-A-16C е идеален за работа в движение, без значение дали това значи да циркулирате с него между бюрото и конферентната зала, в метрото или из апартамента или хотела.
Наличната оперативна памет е 8GB DDR3L RAM, която може да се увеличи на по-късен етап до цели 16GB. Засега 8GB RAM е повече от достатъчно количество, но е хубаво да знаете, че опцията за ъпгрейд присъства, когато и ако се нуждаете от нея.

Въпреки, че много преносими компютри все още използват традиционния HDD диск, бъдещето на средствата за съхранение както в десктоп, така и в лаптоп конфигурациите безспорно принадлежи на SSD дисковете. За разлика от старите твърди дискове с движещи се части, SSD дисковете са „солидни“, не. не съдържат подвижни механични части. Те са базирани на флаш паметта и имат поне половин дузина чисти преимущества спрямо по-старата технология – като се започне от безшумната работа, икономичния режим и издръжливостта на удари и механични повреди, та се стигне до значително по-голямата бързина, която позволява много по-бързо стартиране на компютъра.

И ако вече се чудите къде бихте могли да намерите конфигурация с такъв модел, то бъдете спокойни - Tecra Z50-A-16C разполага именно със SSD диск с капацитет 256GB. Ако относително ограничения капацитет Ви прави впечатление, то това е разбираемо, тъй като новите SSD дискове все още са доста скъпи, но всеки байт от тях си заслужава. Инсталираната операционна система е много по-бърза от това, на което сте свикнали; буутването става буквално за секунди, а същото се отнася до търсенето на файлове и копирането им. Работата с информация е невероятно лесна и превръща Tecra Z50-A-16C в истински рай за хората, които ежедневно отварят, копират и прехвърлят огромен обем данни. Ако все пак се окажете в ситуация, когато Ви е необходимо повече пространство, винаги може да прибегнете до облачни услуги за съхранение, както и до външни носители.

Тях просто може да включите в някой от трите USB 3.0 порта и така да се възползвате от значително по-високата скорост за прехвърляне на данни към и от ултрабука. И ако три такива порта не са Ви достатъчни, то машината разполага и с четвърти, който е USB 2.0, за да може никога да не Ви се налага да правите компромиси с периферните устройства, които сте включили. Портовете се допълват от стандартен HDMI вход с възможност за сигнал в 1080р, четец за карти и 3.5-милиметров аудио жак. Не без значение е доста добрата уеб камера, с която Tecra Z50-A-16C разполага; вместо най-обикновените камери, които повечето модели предлагат, тя е 2МР Full HD камера с резолюция 1080р и вграден стерео микрофон – идеална конфигурация дори за сериозни делови видео разговори.

Тъй като Tecra Z50-A-16C е преди всичко бизнес машина, логично е да предположим, че на нея ще намерят място множество важни документи, конфиденциална кореспонденция и данни, достъпъд до които е ограничен. В резултат осигуряването на добра среда на сигурност, в която да работите, се превръща в първостепенна задача. За щастие, Toshiba взима подобни изисквания изключително сериозно и предлага широк набор от механизми, с които да увери потребителите, че тяхната информация няма да попадне в чужди ръце. Така например, BIOS-ът е подсигурен с технологията Computrace срещу кражба, а тук се намира и опцията Execute Disable Bit (XD-Bit), която не позволява на зловреден код да се активира в системата. Тя наблюдава всички кодове и преценява кои елементи биха могли да навредят на системата. Така дори, ако такъв код присъства там, той не може да ѝ навреди и да се разпространява. Налице са и четци на пръстови отпечатъци и на смарткарти.

Четириклетъчната литиево-йониева батерия е безкомпромисна, що се отнася до времето на електрическа независимост, което може да Ви осигури. Ултрабукът издържа до 7 часа с едно зареждане, което е двойно спрямо това, което много съвременни лаптопи са в състояние да постигнат. Този показател идва като последната перла в своеобразната корона на модела, затвърждавайки впечатлението, че той не само е компактен и бърз, но реално притежава достатъчно добра батерия, за да получите възможност да се възползвате от тези му качества навсякъде.

Toshiba Tecra Z50-A-16C е чистокръвен ултрабук, който изпълнява абсолютно всички изисквания към тази специфична линия преносими компютри. Той е много лек, има бърз процесор и изключително издръжлива батерия. Модели като тази дават самото определение на идеята за ултрабука като машина, която може буквално да хванете с една ръка и да носите навсякъде, без в същото време да се лишавате от най-важните технически параметри. С повишаването на мобилните нужди на потребителите, все по-често ще им се налага да разполагат с такива машини, просто защото таблетът засега е далеч от деловата функционалност, а стандартният лаптоп не е толкова мобилен. Ако искате да изпреварите събитията и да се сдобиете с ултрабук, подчинен на девиза „Да свършим работа!“, то Toshiba  Tecra Z50-A-16C е сред вариантите, на които трябва да обърнете най-голямо внимание.

Лаптоп Toshiba Tecra Z50-A-16C

Intel® Core™ i5-4210U (3M Cache, up to 2.70 GHz) , 15.6" / 1920x1080 - Матов , 8 GB DDR3L / 1600 MHz , Intel HD Graphics 4400
Други клиенти, които купиха този продукт, избраха също
Подобни продукти
Лаптоп Toshiba Tecra Z50-A-15P

Лаптоп Toshiba Tecra Z50-A-15P

Детайли:

Intel® Core™ i5-4210U (3M Cache, up to 2.70 GHz) 15.6" / 1366 x 768 - Матов 4 GB DDR3L Intel HD Graphics 4400
Процесор: Intel® Core™ i5-4210U (3M Cache, up to 2.70 GHz)
Размер на дисплея: 15.6" / 1366 x 768 - Матов
Оперативна памет (RAM): 4 GB DDR3L
Видео контролер: Intel HD Graphics 4400
Коментари във Фейсбук